Top Tag


Chcete si pripraviť ľahko stráviteľné večeru, ktorá vášmu telu dodá všetky potrebné živiny a minerály? http://www.bvv.cz/mineraly-brno/mineraly-brno-2017-11/ ? Alebo chcete pripraviť chutný rodinný obed či večeru pre vašich najbližších? Ak už patríte medzi ľudí, ktorí milujú varenie alebo patríte medzi tých, ktorí dokážu uvariť len čaj, tento recept je vhodný pre obe skupiny. Kuracie mäso patrí medzi jednou z najlepšie stráviteľných jedál, no zároveň obsahuje veľké množstvo minerálov a bielkovín, čo ocenia aj športovci. Obsahuje minerálne látky, ktoré sú potrebné pre naše každodenné fungovanie, zároveň obsahuje dostatok bielkovín a malé množstvo tuku.

Kuracie mäso

Je to druh mäsa, ktorý sa pridáva už do detských príkrmov a taktiež je veľmi populárne medzi ľuďmi, ktorí si dávajú pozor na denný príjem kalórií. Množstvo tuku a bielkovín závisí najmä od časti tela, z ktorej mäso pochádza. Najmenej kalorické a najmenší podiel tuku majú kuracie prsia. Kuracie stehná sa vyznačujú zase vyšším obsahom tuku a nižším podielom bielkovín. Od druhu mäsa závisí taktiež aj jeho tepelná úprava. Kuracie mäso si viete pripraviť na rôzne spôsoby. Môžete ho uvariť, ugrilovať, upiecť v trúbe či osmahnúť na panvici. Pri varení stačí pridať malé množstvo oleja a mäso si zachová svoju šťavnatosť. Recept pre vydarené mäso je najmä dĺžka jeho prípravy.

Pečenie kuracieho mäsa

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako dlho sa pečie kuracie mäso? Nedá sa presne určiť, ako dlho kuracie mäso piecť či restovať. Všetko závisí od jeho vnútornej teploty a od teploty vašej trúby. Najlepšie indikátor, ktorý nám hovorí o tom, že mäso je dostatočne prepečené ale zároveň ostane stále šťavnaté, je jeho vnútorná teplota. Tá by mala dosiahnuť ideálnu teplotu 75°C. Táto teplota nám zabezpečí to, že mäso bude dostatočne prepečené a budú zlikvidované všetky potencionálne baktérie či parazity, no ostane stále zároveň šťavnaté a nebude suché. Nech už si vyberiete akúkoľvek tepelnú formu úpravy, vnútorná teplota je indikátor, vďaka ktorému pripravíte určite dokonalé mäso. Stačí, aby ste vytvorili skvelú marinádu či dobre mäso o chutili soľou a korením, tepelne upravili správne dlhú dobu a skvelý obed či večera je na svete.

You may also like